Pages Navigation Menu

Zoneterapi

HVAD ER ZONETERAPI?

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer som det skal, bliver der ubalance. Resultatet er sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi hjælper ofte til genoprettelse af balancen.

ZoneterapiUnder og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone hænger det sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt.

Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til at bedre kroppens funktion, og dermed genoprette kroppens balance.

Mange bruger zoneterapi, selv om de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.

Behandlingen
Zoneterapibehandlingen foregår ved trykmassage på føddernes under- og overside. Gennem de enkelte reflekszoners ømhedsgrad, hudens tilstand, m.m. danner zoneterapeuten sig et billede af ubalancens karakter, placering og styrke.

Behandlingen tilrettelægges herefter. Gennem behandlingen påvirkes de dele af kroppen, der ikke fungerer optimalt, og kroppen kommer igen i balance. På forhånd er det svært at sige, hvor mange behandlinger der er nødvendige – alt afhængig af problemet.

Reaktioner
Reaktionerne kan være forskellige. Enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle. Nogle typiske reaktioner kan være:

Afslappethed, træthed og dyb søvn
– Øget vandladning
– Grumset mørk urin
– Øget tarmfunktion
– Ændring af afføringsmønster
– Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
– Gamle skavanker, som ikke tidligere er blevet kureret, kan blusse op
– Humørsvingninger

Disse reaktioner skal ikke opfattes som en forværring, men er tværtimod et tegn på , at behandlingerne giver resultat, og at bedring er på vej.

Vores dygtige Zoneterapeuter i CoachingPeople SundhedsCenter er også uddannet i øre akupunktør samt Bach Blomster terapeut uddannet. Behandlingerne kan gives i forbindelse med zoneterapi ved et tillæg på 125 kr.

Shares
Share This