Pages Navigation Menu

Hjælp din medarbejder til at vende tilbage til arbejdet

Hjælp din medarbejder til at vende tilbage til arbejdet

Når kritisk sygdom rammer en medarbejder, ændres verdenen fra den ene dag til den anden.

Fra det øjeblik hvor medarbejderen får stillet en diagnose med kritisk sygdom, bevæger medarbejderen sig ind i en ”anden verden”. Medarbejderen skal tage stilling til sit behandlingsforløb, sætte sig ind i sygdommens alvor, konsekvenser, muligheder, tidsperspektiv, bivirkninger og følgevirkninger m.m. Med andre ord, medarbejderen kommer på sit livs vigtigste opgave – at sørge for at overleve og leve med det, der følger med i kølvandet. Denne opgave kræver 100% fokus, hvorfor medarbejderen oparbejder et ”tunnel-syn”. Det er så hårdt for psyke og fysik, at kroppen og sindet kun kan koncentrere sig om en ting – at komme så godt igennem forløbet som overhovedet muligt.

Når medarbejderen skal vende tilbage til arbejdet, er deres opfattelse af dem selv, at de kan vende tilbage til arbejdet fra hvor de slap. Det er her problemet opstår. Det kommer tit bag på medarbejderen, at han/hun ikke kan de samme ting, som før diagnosen. De bliver let stressede, har svært ved at holde flere bolde i luften, da kroppen stadig er i beredskab og har bevaret tunnelsynet. Det bevirker, at medarbejderen let kommer til at lide af svækket selvtillid, præstationsangst og manglende konflikthåndtering. Ydermere kan der opstå angst. Angsten for fremadrettet, at kunne håndtere og udrette de samme ting som tidligere. Angsten for tilbagefald samt håndteringen, af deres nye værdisæt i forhold til selvet og omverden, som de har gennemgået i sygdomsforløbet.

Støt din medarbejder i at vende tilbage til arbejdet efter længere sygemelding
I vores arbejde er vi det objektive talerør, til at kommunikere behov, ønsker og forventninger imellem leder og den sygemeldte i indkøringsperioden.
Vi støtter den sygemeldte, som ofte har store udfordringer med at håndtere præstationsangst, konflikter og bevare troen på sig selv.

Vi tilbyder virksomheder og kommuner konsulentassistance og være det objektive talerør og den støttende funktion, der får den sygemeldte hurtigt og hel tilbage til arbejdet. Succesfuldt arbejder vi med kognitiv coaching og samtaleterapi med den sygemeldte og giver feedback til lederen eller sagsbehandleren.

I vil:

1. opleve at den sygemeldte medarbejder får en effektiv og stabil indkøringsperiode, med færre sygedage

2. opleve at den sygemeldte medarbejder opnår større modstandskraft, arbejdsglæde og arbejdslyst i indkøringsperioden

3. få løbende opfølgning på den sygemeldtes situation og fremskridt

4. få løbende ledersparring, med fokus på forventningsafstemning mellem leder og den sygemeldte medarbejder

Shares
Share This